Tilbake til forsiden

Prosjekter

I Peak Shaper er vi handlekraftige. Vi skal bidra til at Norge elektrifiseres raskere, og at nye kunder får knyttet seg til med økt samfunnsmessig verdi. Her deler vi fortløpende resultater og erfaringer fra pågående prosjekter som kan være relevant for deg.

Pilot med Tensio

Vår batteriinstallasjon i Lierne er den første av sitt slag. Her undersøker vi effekten av batterier på spenningsregulering i nettet sammen med nettoperatøren Tensio.

Målet med piloten er å bidra til å heve spenningen i et svakt nett, for å muliggjøre at flere industrikunder i området kan øke sitt strømforbruk uten at Tensio må gjøre andre nettforsterkende tiltak.

Mannskap frakter nett energilagrings-moduler av kranbil

Våre foreløpige resultat viser:

✔️ God spenningsstøtte og rekkevidde
✔️ Unngår kostbar nettutvidelse
✔️ Redusert overføringstap med 22%
✔️ Vellykket deltakelse i FFR-markedet

Peak Shaper gikk sammen med den lokale DSOen, Tensio, for å teste batteriinstallasjonen plassert i det 22 kV radielle nettet på Lierne. Lierne er et område med økende belastning og utfordret forsyningskvalitet og er derfor et område hvor en batteriinstallasjon kan vise seg å være et gunstig nettforsterkende tiltak

Founders Friday om Corporate Venturing

Fredag 26. januar avholdes ny Founders Friday hvor du får muligheten til å høre den fascinerende historien til Peak Shaper, Norges første kommersielle batteritjeneste for storskala batterier.

Nøkkelfunn

Dette pilotprosjektet viser at en batteriinstallasjon er et kraftig verktøy for nettforsterkning og tapsreduksjon i distribusjonsnettet. Det viser også et stort potensial for forbedret forsyningskvalitet i svake kraftsystemer og utvidelse av den levedyktige tekniske funksjonen til distribusjonsnettet.

Vi ser at batterier har en god effekt på spenningen som har vært utfordringen vår i Jule industriområde.

Rune Paulsen, Leder for Nettutvikling og Nettstrategi i Tensio.

Styrking av forsyningskvaliteten gjennom spenningsstøtte

De to første testene ble utført for å undersøke hvordan BESS påvirker nettspenningen lokalt ved batteriinstallasjonen, samt lenger ut i strømnettet. Testperiodene observerte en betydelig økning i spenning under utlading av batteriet.

Målinger bekreftet at den største økningen i spenning observert i nettet var ved kompleks kraftutladning.

En økning i spenning er også observert så langt som 14 km unna batteriinstallasjonen. Dette viser  at sentralt plasserte batterier kan støtte netteier i et større problemområde, og dermed løse problemer for et større antall energiforbrukere.

  • 22,7 %

    Redusert nettap

Presseevent i om Peak Shaper i Lierne Trøndelag

Se bilder fra presseevent om Peak Shaper i Lierne, Trøndelag

  • Presseevent om nett energilagrings-modulene
    Presseevent i om Peak Shaper i Lierne Trøndelag. Til stede var tensio (kunde), ordfører, Øistein Andresen (Eidsiva), olje- og energiminister Terje Aasland

FFR MARKEDSDELTAKELSE

Batteriene som benyttes i piloten har vært kvalifisert for FFR markedsdeltakelse, og har i løpet av sommeren 2023 vært omsatt i dette markedet. Denne tilleggsverdistrømmen gir reduserte leiekostnader, til fordel for nettoperatøren uten å kompromittere nettstøtteformålet til batterisystemet.

Last ned våre resultater med Tensio

Hei,

Takk for din interesse i vår Whitepaper.
Klikk her for å laste den ned.

Med hilsen
Peakshaper (logo mangler her må fikses etter bug)

Samtykkeerklæring
Adriana Martinez

Adriana Martinez

Leder Peak Shaper